lördag 7 maj 2011

Recept: Bästa pizzadegen och godaste pizzan ever! #Hembakt

Galet god pizza. Hempizza är alltid kung men den här tog rekordet.
Ägg i pizzadegen och Västerbottensost är hemligheten!

Hempizza 25

Kör ihop hälften av vetemjölet, vatten och jäst. Låt stå ca 2 timmar.

Hempizza 23

Resten av mjölet, ett ägg & olivolja, kör 8-10 minuter.
Sen saltet och kör 2 minuter till.

Hempizza 19 
Låt jäsa ca 30 minuter, under tiden grejar du toppingen.

Hempizza 17

Fuska med ketchup är okej.

Hempizza 11 Lök, sivripaprika, salami, körbärstomater & Västerbottensost.

Hempizza 13
Läckert eller hur?
Hempizza 10Rökt sidfläsk i tunna skivor.

Hempizza 09 
Grädda på het plåt, pizzasten eller på iPinium som vi gör.
250° C i 6-8 minuter.

Hempizza 08
Galet gott - mitt livs bästa pizza, alla kategorier!

Hempizza 06

Recept för pizzabotten med ägg:

250 g vatten, 37° C
250 g vetemjöl
15 g jäst

250 g vetemjöl
1 st ägg
20 g olivolja
12 g salt

Receptet kommer från brödproffset Maria på Bakahemma.com och den enda förändringen mot originalet är att jag har något mer salt i receptet.

Läs också Marias gästblogg om bageriteknik för hembagare här på Spisat!

-

6 kommentarer:

BakahemmaMaria sa...

Vad kul att det blev så bra och gott!

@Spisat sa...

Nu behöver vi inte söka bästa pizzadegen längre! Iofs så känns det lite märkligt ;) Stort tack ska du ha :D

Farku02e25 sa...

poppppppp

Jeanette sa...

Det ser riktigt gott ut!

Rune Matomanen sa...

Skulle prova pizzadegen idag... först tog batterierna i vågen slut, sedan så måttade jag fel på vattnet.. men det löste sig..det fick bli dubbel sats.
Kommer däremot att göra denna deg fler ggr

Anonym sa...

Bästa pizzadeg jag funnit som ändå ej behöver ett dygn på sig