Galet god pizza. Hempizza är alltid kung men den här tog rekordet.
Ägg i pizzadegen och Västerbottensost är hemligheten!
Kör ihop hälften av vetemjölet, vatten och jäst. Låt stå ca 2 timmar.
Resten av mjölet, ett ägg & olivolja, kör 8-10 minuter.
Sen saltet och kör 2 minuter till.
Låt jäsa ca 30 minuter, under tiden grejar du toppingen.
Fuska med ketchup är okej.
Lök, sivripaprika, salami, körbärstomater & Västerbottensost.
Läckert eller hur?Rökt sidfläsk i tunna skivor.
Grädda på het plåt, pizzasten eller på iPinium som vi gör.
250° C i 6-8 minuter.
Galet gott - mitt livs bästa pizza, alla kategorier!
Recept för pizzabotten med ägg:
250 g vatten, 37° C
250 g vetemjöl
15 g jäst
250 g vetemjöl
1 st ägg
20 g olivolja
12 g salt
Receptet kommer från brödproffset Maria på Bakahemma.com och den enda förändringen mot originalet är att jag har något mer salt i receptet.
Läs också Marias gästblogg om bageriteknik för hembagare här på Spisat!
-
6 kommentarer:
Vad kul att det blev så bra och gott!
Nu behöver vi inte söka bästa pizzadegen längre! Iofs så känns det lite märkligt ;) Stort tack ska du ha :D
poppppppp
Det ser riktigt gott ut!
Skulle prova pizzadegen idag... först tog batterierna i vågen slut, sedan så måttade jag fel på vattnet.. men det löste sig..det fick bli dubbel sats.
Kommer däremot att göra denna deg fler ggr
Bästa pizzadeg jag funnit som ändå ej behöver ett dygn på sig
Skicka en kommentar