söndag 19 juni 2011

Kylskåpsrensning, en lyckad sådan till #middag

Hur får man tio köttbullar att bli en rejäl middag för två? Jo, använd köttbullarna som smaksättare snarare än huvudingrediens!

Kylskåpsrensningen i detalj:

2 st röda lökar, skurna i "månar"
1 st stor röd snackpaprika
20 st yttepytte tomater
3 msk rapsolja
1 msk äppeljuice i koncentrat
1 msk ketchup
Finhackad persilja
Vitpeppar
Salt
Vatten

Gör så här:

Mjuka rödlöken under svag värme tillsammans med rapsoljan tills löken ser ut som något som påminner om gelé.
Dela tomaterna, skiva paprikan och peta i detta med kryddor, persilja, ketchup och lite kokande vatten. När tomaterna längre inte går att identifiera rör du i köttbullarna som är kvartade. Rör om och glöm bort pannan på svag värme.
Koka pasta och servera med en grön grej - och vips räcker tio köttbullar så mycket längre :)


Sänt från min Nokia N8
__
_

1 kommentar:

Linda_mpili sa...

Smart, brukar också göra liknande. Äppeljuice- det måste jag prova.