tisdag 19 juli 2011

Köttbullar, hur stora eller små är rätt storlek? Fria från ägg och gluten om du vill!

Hur stor är en köttbulle? Dvs vad är den optimala råvikten innan stekning? Detta kan vara en av de sista stora frågorna frågorna hos matnörden. Eller? ;)

Med rätt tålamod, gott om tid och något gott i glaset går det att trilla små köttbullar, utan att få spunk.
Små små köttbullar är så mycket godare och dessa ligger på 10g per köttbulle och är så mycket lättare att äta för familjens små smakjägare.

Du behöver:

500 g köttfärs
2st gula lökar rivna med finaste rivjärnet
1/2 dl havregryn
1/2 tsk pizzakrydda
Salt och peppar
1 msk smör att steka i

Resten är enkelt, blanda ingredienserna noga och låt stå en timme. Kavla ut smeten ca 15 mm hög på en skärbräda och stansa ut slantar med en äggkopp. Trilla/rulla köttbullarna med blöta händer och stek på halvhög värme.

Nu har du köttbullar som är fria från både äggula och ströbröd. Extra smaklig måltid!

Sänt från min Nokia N8
__
_

Inga kommentarer: