onsdag 31 augusti 2011

Baka med barn - del 2. Knäckebröd och det snabbt!

Vore det inte för att knäckebrödet smakar riktigt gott och för att man har bra sällskap skulle detta vara ett totalt overkill - alltså att baka knäckebröd.
Nu har vi testbakat en knäckebrödsmix där man bara tillsätter vatten - ett riktigt fuskbak med en stor fördel - det går hyfsat snabbt!

Baka knäckebröd 18Prylarna och annat lull lull. Egentligen räcker det med knäckebrödsmix, vatten, lite vetemjöl, starka armar och en ugn.
     Baka knäckebröd 15  
När man har kommit så här långt så kommer alltid frågan - “får jag hälla?”

Baka knäckebröd 12
Dela degen i fyra eller fem delar och i det här läget går det bra att smaksätta, lite gott salt i en, mer linfrö i en annan eller varför inte lite honung? Kavla ut och leta reda på pepparkaksformarna.     

Baka knäckebröd 09

Så där ja, bara julmusiken som saknas..?

Baka knäckebröd 07

Här provsmakar vi ännu en ljummen knäckebrödsstjärna. Krispig på ytan och lite mjuk på mitten. Dotterns betyg fyra smakjägare.

Baka knäckebröd 04

Totalt fyra plåtar med små delikatessknäcke blev det och sett som ett projekt en mulen dag (nja, dryga timmen) tillsammans i köket är det att definitivt rekommendera.
Pyssel/mysfaktorn är hög och smaken riktigt bra. Ett paket “fuskknäcke” är  en bra grej att ha hemma nu när hösten kommer som sysselsättning om dagarna känns långa.

-

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Så smart att använda pepparkaksformarna!