söndag 21 augusti 2011

Gästbloggat: #LCHF-bröd av @LalalaLizita, recept & bilder.

Här kommer ett gott LCHF-bröd gästbloggat av @LalalaLizita

Sätt ugnen på 225 grader.

3 ägg
3 dl Präst eller Västerbottensost, riven
1 msk majonnäs
2 msk Keso
1,5 tsk bakpulver

Blanda allt i en skål. Tillsätt nu:

1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön

Blanda tills smeten blir fast men inte torr.
Smöra en plåt och bred ut smeten så den är ca 1,5 cm tjock. Grädda i ca 15 min tills det fått en fin färg. Låt svalna och dela brödet i lagom bitar.

Enjoy! :)

/LaLizita

6 kommentarer:

Thea Nilsson sa...

Det receptet finns ju i LCHF-Husmanskost boken :)

@Spisat sa...

Lysande! Då vet vi att det är bra grejer :)

Magnus Gustafsson sa...

Kolhydrater i brödet?

@Spisat sa...

Inte så många.

Frida sa...

Testade detta bröd men la till brödkryddor, honung (eftersom jag inte äter efter lhcf) Tog melonkärnor istället för pumpa kärnor, krossade linfrön,fiberhusk,mandelmjöl, solroskärnor och bara 1 dl sesamfrön, resten av receptet som ovan  det blev otroligt gott!! =) Måste bara tillägga att din sida är jättebra, jättefin layout och såklart fantastisk mat! =)

@Spisat sa...

Tack tack! Kul att du gillar!