fredag 12 augusti 2011

Kokbok på biblioteket - långkok & sånt. Tre kokböcker med betyg.

Att gå på biblioteket är en guldgruva, avdelningen för kokböcker gör vilken bokhandlare som helst grön av avund. Som matnörd blir man glad i hela kroppen av att stå där med huvudet på sned och få ont i nacken.. ;)

Här kommer tre tips inför höstens matlagning, långkok och annan långsam mat:

Långkok - Jens LinderLångkok av Jens Linder
Albert Bonniers Förlag
År 2007 - 141 sidor

Läcker bok i innehåll och design, en riktig keeper om man skulle få tag på ett ex. Har du en över - hojta, vi är flera som önskar sig denna!

Enkla (nåja) och konkreta recept, mycket tips och tänk som ger läsaren kött på benen. Ett helt avsnitt handlar om tillbehören till maten som ger boken ett extra läsvärde.

Betyg: Fem smakjägare.

   Långsammare mat - Swanberg Jonsson

 

Långsam mat & lugnare liv av Lena Katarina Swanberg och Marita Jonsson
Bokförlaget Forum
År 2003 - 144 sidor

Det här är en mer traditionell kokbok med en plusmeny i form av tips kring maten, dukning och livet.
Trivsam läsning med många receptklassiker men jag gjorde misstaget att läsa Jens Linders bok innan och då falnar tyvärr denna rejält.

Betyg: Två smakjägare.

 

Laga mat i lergryta - Cecilia Lundin



Laga mat i lergryta av Cecilia Lundin
ICA Bokförlag
År 2004 - 96 sidor

Den klassiska lergrytan är inne igen, smart matlagning med alltid utmärkt resultat.
Jag lånade denna bok med en tanke om att hitta inspiration till höstens kommande matlagning i Crock-Poten.

Bra kokbok som fräschar upp hela 1970-talet till modern tid. En keeper bland kokböcker som får betyget fyra smakjägare.


-

Inga kommentarer: