söndag 21 augusti 2011

OT: Ta bort fästingen på rätt sätt, glöm smör, olja och pincett - SafeCard är bäst!

Vissa människor har aldrig sett en fästing, andra får fästningar på sig själv, hunden och katten mer än ofta. Borrelia och TBE - nej tack.

Ta bort fästingen så snabbt som möjligt är A & O. Ta bort fästingen på rätt sätt, utan smör, olja, bensin, pincett och glöm det där med att vrida på fästningen!

Fästing 1Den här fästingen satt på mig och mumsade, i verkligheten är den ca 1,5 mm lång. 

Fästing 2Det gäller att få bort fästningen inkl mundelar utan att klämma på kroppen. 

Safecard 1Ett SafeCard är det absolut bästa och enklaste verktyget, kortet får plats i plånboken och är stort som ett kreditkort. Jag köpte kortet för en massa år sedan på Apoteket, priset är några tior. SafeCard finns också på djuraffärer och i jakt- och sportfiskebutiker.

Safecard 2Ena sidan på SafeCard är för lite större fästingar och format så att det kommer åt i hår, päls och mer intima ställen. Små fästingar tas bort med den lilla sidan.

Safecard 3SafeCard är mycket enkel att använda, man skjuter in kortet under fästingen och vips är det klart. Sprita där fästingen satt och håll koll på området i ett par veckor.

Mer om SafeCard och hur kortet fungerar hittar du här. Köp att SafeCard och en liten flaska alkogel innan du går ut i skogen!

SafeCard är också en prefekt pryl att ge bort, med företagslogga eller varför inte som visitkort? Mäklarbutiken hjälper dig med tryck.

Hos 1177.se hittar du information om borrelia och TBE.

-

Fler inlägg märkta Off Topic - OT.

3 kommentarer:

Fru Eriksson sa...

Tack för bra tips...
Jag har tyvärr drabbats av Borrelia och fick då höra att det kvittar hur länge/lite den suttit man får smittan direkt den "sätter sig" Hua *ryyyyyse /Kram i kvälls ☼

@Spisat sa...

Usch, borrelia kan vara riktigt lömskt har jag hört och även sett i verkligheten hos en kollega som inte fick rätt diagnos på över ett år.. :(

Åsa sa...

Usch, fästingar är vidriga! Som tur är har vi inte haft så många i år...