Nibble Gårdsgris är kanon - kotlett är sådär. Hur som så ligger det fyra rätt så stora fjärilskotletter i kylskåpet och måste tas till vara på. För att kotletter inte ska bli tråkigt krävs fantasi. Och grädde.
Fetaost- och olivfyllda fjärilskotletter med rosa vispgrädde.
4 st fjärilskotletter
150 g fetaost av fin kvalitet (se nedan)
1 näve svarta oliver
2 dl vispgrädde 40%
2 msk chilisås av typen Heinz
1 msk smör
Persilja
Salt & vitpeppar
Ta ut köttet från kylskåpet en tid innan och starta ugnen, 175° C.
Hacka oliverna och mosa fetaosten, det är enklast med händerna. Rör ihop, peppra lite och ställ undan.
Bryn köttet hastigt i het panna med en del av smöret. Lägg köttet i en ugnsfast smord form, fördela feta/olivblandningen över de två största kotletterna och lägg på de andra två kotletterna.
Rör ihop chilisås och vispgrädde, salta försiktigt. Häll såsen över köttet och toppa med finhackad persilja.
Låt gå i ugnen i ca 25 minuter. Ät och njut.
Köp en bra/fin fetaost, det gör skillnad i ugnen.
Fontanas ekfatslagrade feta kostar faktiskt bara någon enstaka krona mer och smakar så mycket mer, fyra månader i rökiga ekfat är pricken över nu.
-
3 kommentarer:
Bra tips för kvällens kotletter. Tack, tack!
Ser jättegott ut. Javisst gör det skillnad med bra råvaror, både den grisen och fetaosten är underbart goda!
Om du har möjlighet, måste du testa griskött från Pata Negra, den svarta grisen. Den ger ett marmorerat griskött som ser ut som nötkött och faktiskt går bra att tillaga som det är med bara lite salt och peppar.
http://www.fettdieten.se/content/pata-negra
Hallå där
Detta bjöd vår som oss på igår.Det var verkligen supergott.
Ha det gott jag lägger till dig hos mig så att jag kan gå in och få lite tips ibland.
Ha en fin vecka.
Kramizzzz
Skicka en kommentar