tisdag 16 augusti 2011

Recept: Gräddig ragu på kycklinghjärta och bacon. #LCHF

Kycklinghjärtan är både billigt och gott, ta lite extra tid till anrättningen och den kommer smaka så gott att till och med skeptikerna vill ha mer! Det var precis vad som hände här..Ragu kycklinghjärta och bacon 12Lök och paprika delas i rätt grova delar, vitlöken går i hel och rubbet ned i en gryta med lite smör i botten. Krydda med lite spiskummin och mynta.

Ragu kycklinghjärta och bacon 14Bacon eller rökt sidfläsk spelar ingen roll - bara det är rökt.

Ragu kycklinghjärta och bacon 23

På med fläsket i grytan när löken mjuknat. Ett par stänk kycklingfond, lite lite vatten och på med locket. Låt gå på svag värme.

Ragu kycklinghjärta och bacon 175-600 g kycklinghjärtan, skölj ordentligt. Djupfrysta är enklare att dela..Ragu kycklinghjärta och bacon 21Dela på längden och sedan tvärs över. Värm upp en stekpanna ordentligt och klicka i lite smör.  Ragu kycklinghjärta och bacon 26Ett par varv med pepparkvarnen över hjärtana och låt steka hårt. När kycklinghjärtana börjar krympa och hoppa runt i pannan är det klart!
Peta ned dessa i grytan och städa undan allt geggigt.

Ragu kycklinghjärta och bacon 28När kycklinghjärtana börjar bli möra efter ca 60 minuter är det dags för grädden. Rör om, låt koka upp och smaka av med salt och mer peppar. Låt puttra 10-15 minuter.

Ragu kycklinghjärta och bacon 30

Ragu på kycklinghjärtan är ingen vacker syn men smak och konsistens är det som räknas. Couscous_mix

Vi åt med couscous från GoGreen som innehåller aprikoser, gojibär, solroskärnor, pumpakärnor, lök, vitlök, chili, gurkmeja och persilja.
Kombinationen är en nollpoängare utseendemässigt och en femma smakmässigt.. Själva kycklinghjärtat smakar och känns som lövbiff mellan tänderna, mört och helt barnkompatibelt och galet gott!

 
Ingredienser på en höft, mat för fyra vuxna:

600 g kycklinghjärtan
200 g bacon eller rökt sidfläsk
3 dl vispgrädde
2 st gula lökar
1 st grön paprika
2 st klyftor vitlök
2 msk kycklingfond eller motsvarande i tärning
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad mynta
½ - 1 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 msk smör
Salt
Vatten

-

9 kommentarer:

Manni @ www.kryddadekoket.se sa...

Har länge velat prova att laga kycklinghjärta länge men aldrig riktigt fått baken ur. Det är himla gott så jag vet inte varför det blivit så. Hur som, låter jättegott och ska definItivt prova. Mysigt med steg för steg-beskrivningen!

@Spisat sa...

Tack för att du gillar steg för steg-receptet och berättar det! Kycklinghjärtan är lite bortglömt och förtjänar definitivt en plats på menyn då och då :) 

Anders Fritzon sa...

Sådärja, nu puttrar grytan! Det blir sen middag men det ska bli spännande..! =)

@Spisat sa...

Nyfiken här, blev det bra för dig Anders?

Johan Berg sa...

Nu står det och puttrar, spännande! :D Jag frångick receptet lite, skippade myntan och paprikan, och hade istället en morot och svamp.

sen har jag lite senapsgrädde sen tidigare i kylen, så ska byta ut lite av grädden mot den. Hoppas det blir bra!

@Spisat sa...

En rapport? :))

Johan Berg sa...

 Senapsgrädden skippade jag, den sparade jag till annat, så skillnaden blev bara morot/svamp. Blev mycket mycket bra faktiskt, det här kommer jag göra igen! Och skeptisk flickvän tog också om... :P

Dessutom tränade vi korta instruktioner på lärarlinjen idag, så då gick jag igenom receptet där, och flera ljög om att de blev sugna och skulle pröva hemma. Vi får väl se om de gör det, då kanske de också kommenterar här? :P

@Spisat sa...

Gillar extra att flickvännen tog om :) Grattis!

Anonym sa...

Underbar doft. Go sälta