onsdag 3 augusti 2011

#Recept: Somrig sillsallad på 5 minuter - vickning eller lättlunch

Matrester (bonusmat) är det bästa som finns! Ett par nypotatisar som inte gick åt är lätt att skrämma upp till en somrig sillsallad.

Somrig sallad med matjessillDet här gick det åt:

3 st kokta kalla potatisar, skivade
1 st hårdkokt ägg, delat i månar
4-5 bitar matjessill, tärnad
4 st småtomater, delade
½ dl purjolök (fryst..)
1 liten bit färsk purjolök, finstrimlad
2 msk kapris, Kung Markatta
2 msk rapsolja, med neutral smak
½ msk vinäger eller citronsaft
Salt & nymalen svartpeppar
En nypa socker

Somrig sillsallad på Finncrisp

Rör ihop hela rasket med potatisen sist, låt stå kallt en timme (om det går).
Smaka av med salt, peppar och ev. lite socker och servera på ditt favoritbröd, nubbe och öl till om det passar.

-

Inga kommentarer: