Freddes frukostfrallor är en klassiker, lagom (o)nyttiga, enkla att baka och variera. Ett bra nybörjarbröd som inte tar hela vardagskvällen i anspråk.
Receptet hittar du här: bit.ly/FreddesFF
Här kommer kompletterade bilder på hur det går till.
Ta fram allt, mise en place - allt på sin plats. Och nej, det är inte en vinflaska utan olivolja :)
Så här ser degen ut när den är lagom, precis att den lossnar från degbunken.
Plastbacken och tejpbiten är viktiga i sammanhanget men är ändå inte absolut nödvändiga.
En dutt olja och pensla ut i hela backen så blir det en ickematch att få ur degen.
Sådär ja, degen i plastbacken. På med locket och röj upp i köket.
När degen blivit dubbelt så hög är det dags att mjöla bakbordet och stjälpa ur degen försiktigt.
Olja en degskrapa och hugg upp lagom bitar. Trekantiga gillar barnen mest.
Duscha bröden med vatten och ös på med fågelfrö av valfri sort. Låt jäsa igen och starta ugnen.
Nu är Freddes frukostfrallor klara att njutas, lite bleka den här gången men förbaskat goda som vanligt.
-
1 kommentar:
Ser väldigt väldigt goda ut!
Skicka en kommentar