tisdag 9 augusti 2011

Snabbtest: Istället för grädde - Alpro Soya 5% (i chilihet blomkålsgratäng)

Istället för grädde - ALPROTidigare har vi smakat, gillat och skrivit om Alpro Soya och nu testar vi en lätt lätt “istället för grädde” i maten sojagrädde.

Om sanningen ska fram har denna faktiskt stått i kylskåpet ett tag, vi använder riktig vispgrädde nästan varje dag i vår matlagning på det ena eller det andra sättet. Å andra sidan slänger vi inte mat och är grymt nyfikna. Bra va?

I en ugnsfast form hamnar chilifräst blomkål, broccoli och brysselkål, salt och peppar. Över hela rasket häller vi tetran med fuskgrädden ihopvispat med en äggvita som blivit över från ett glassexperiment.

Blomkål - ALPROGratängen toppas med ett par ostskivor (lite fett behöver vi ändå) och gratineras tills osten fått lite färg.

Summa summarum: En lightprodukt behöver inte vara dålig. Till och med vi som är gräddfetischister tyckte detta smakade bra och hade en bra konsistens.
Att produkten är helt vegetarisk är ett plus, oöppnad förpackning behöver inte kylförvaras - smart. Det största plusset med den här typen av produkter är att alla kan äta den. 

Läs mer om Alpro Soya Light här.

-

1 kommentar:

John Dester sa...

Alpro tycker jag absolut har bästa soyamjölken (jobbar som barista), mycket troligt att de även gör det bästa gräddalternativet i samma kategori.