torsdag 25 augusti 2011

Syna din baguette noga - eller baka själv! Baguetteplåt i test. #MBKT

Köp en baguetteplåt och baka själv!

Det är inte alltid man hinner eller har lust att baka sitt eget bröd och en baguette följer med hem från affären. Observera, affären, ni vet såna där som kommer djupfrysta till butiken och gräddas klart på plats. Fulbaguetter. Nödlösning. 

Baguette med snuskSå här såg våran senaste och garanterat sista köpe/bake off baguette ut när den kom ur sitt pappersfodral. Tussen av något är nästan stor som en enkrona, fluffigt och fett. Förmodligen är det en bit av gojset som finns i ventilationssystemet, totalt osexigt.Baguetter färdiga

Ett mycket bättre (nåja) alternativ är dessa backup-baguetter, 10-15 SEK per förpackning och klara på tio minuter i ugn. Spola bröden under kallt vatten innan du gräddar och skorpan blir riktigt bra.
Smaken då? Inte mer än två smakjägare av fem möjliga.

Baguetteplåt Clas Ohlson

Nu kommer det bästa:
Maria som skriver på den utsökta matbloggen Inget Rotmos tipsade om en baguetteplåt som inte kostar skjortan.. Ja, här är den..

Baguetter hembakta Baguetteplåten kostar 89 SEK på Clas Ohlson (direktlänk), tre baguetter á 300-350g i degvikt ryms fint. Plåten är belagd med någon form av släpp-lätt-beläggning och är perforerad. Baguetteplåten är provbakad och ett spontant första betyg är högt!

Baguetterna på bilden är/blir dessa långjästa fast med 50 % rågmjöl, lite mer salt och en matsked fiberhusk. Resultatet = onödigt gott :)

-

2 kommentarer:

Sussie sa...

Tackar för tipset skulle just beställa en mycket dyr från bagaren och kocken. 

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Den där första bilden gjorde att jag aldrig någonsin vill köpa en enda färdigbaguette igen! Huuu! Tack för tipset om plåten, jag har letat efter en prisvärd sådan <3