torsdag 22 september 2011

Ägg från frigående utehöns! #Matnytt från Svenska Lantägg (#Lchf mfl)

Ägg från utehönsSvenska Lantägg lanserar ägg från frigående höns där hönan kan själv välja att gå ute. Det här är en god matnyhet, både för magen, kroppen och samvetet.

-

5 kommentarer:

@Spisat sa...

Bengt undrar: Har inte hönsen utegångsförbud nu!?

@Spisat sa...

Svenska Lantägg / Karin svarar: 

Hej!Skulle det mot förmodan bli ett utbrott av fågelinfluensa så gäller samma regler för utehöns som för ekologiska höns, de kommer då att hållas inomhus på beslut fattat av Jordbruksverket. Läs gärna mer på Jordbruksverkets hemsida, där finns information om vad som gäller vid fågelinfluensaepidemi.http://www.jordbruksverket.se

Annica sa...

Blir väldigt nyfiken på pris och smak, jämfört med vanliga industriägg och gärna jämfört i smak med småproduktionsägg (alltså grannen som har åtta hönor i trädgården)?
MVH Annica

@Spisat sa...

Vi äter normalt ägg från en liten producent på landet så det kan vi jämföra med i detta fall. Återkommer i frågan (har ägg kvar sen innan). Priset på dessa ägg ligger ca dubbelt upp mot de allra billigaste på vanliga affären, dvs ca 2.20 till 2,70 st.

Vica_vickan sa...

Jag har tillverkaren av dessa ägg som granne och kan garantera att äggen är underbart goda! Ett par har dessutom dubbelgulor och samtliga gulor är riktigt mörka och fina! Precis som det ska vara med andra ord.