Den här gången rörde jag ihop hela rasket försiktigt.. Men det är många som har samma teori både på Twitter och Facebook. Vispa = aj aj. Saltzburger Knockerln måste jag Googla =)
Färska lantägg kan också ha med problemet att göra.
Receptet är på en höft: 4-5 ägg, ca 4 dl mjöl och en liter mjölk 3% och en dutt (1 dl?) vispgrädde. Salt, vitpeppar och ett halvkilo rimmat stekfläsk i bitar som steks innan. Typ så.
Tror det är för mycket vätska. Prova med ett par dl mindre mjölk. Grädden brukar jag skippa, vet inte om det kan vara den som bubblar upp. Jag brukar köra 2,5 dl mjöl, 3 ägg och 5-6 dl mjölk samt ett par msk margarin.
12 kommentarer:
Hahaha, hur har du lyckats? Vad är receptet?
Vispat äggen extra mycket? Ser ut som Saltzburger Knockerln.
Den är vacker. Var glad!
Tack, jag är glad ändå =)
Den här gången rörde jag ihop hela rasket försiktigt.. Men det är många som har samma teori både på Twitter och Facebook. Vispa = aj aj. Saltzburger Knockerln måste jag Googla =)
Färska lantägg kan också ha med problemet att göra.
Hur? Ja, i princip hela mitt liv.. :P
Receptet är på en höft: 4-5 ägg, ca 4 dl mjöl och en liter mjölk 3% och en dutt (1 dl?) vispgrädde. Salt, vitpeppar och ett halvkilo rimmat stekfläsk i bitar som steks innan. Typ så.
Tror det är för mycket vätska. Prova med ett par dl mindre mjölk. Grädden brukar jag skippa, vet inte om det kan vara den som bubblar upp. Jag brukar köra 2,5 dl mjöl, 3 ägg och 5-6 dl mjölk samt ett par msk margarin.
Bra tips, tack!
Siktar på ca 1+1+2 delar nästa gång och utan grädde (även om det tar emot..).
Keep us informed om hur det gick nästa runda! :)
Löfte! =)
Ser ut som en skånsk äggakaga ju. Den reser sig i ugnen så vi tycker detta ser hur gott och lyckat ut som helst!
Äggakaga - älskar det redan! =) Tack!
Skicka en kommentar