tisdag 20 september 2011

Gästbloggat: Kinapuffar och lättkränkta gelégubbar.

Idag är det inte en bra dag. Jag ska nämligen sticka ut hakan. Oj, sa jag haka? Har du en stor haka får du inte ta åt dig och bli ledsen. Och med stor haka menar jag inte att du är tjock.

Hörde ni att Fazers Kinapuffar ska ändra sin design och ta bort den glada kinesen? Tydligen är det en nidbild av kineser. Kineser kanske inte alls är glada. Vi måste väl tänka på alla idag? En sur kines, en ledsen kines, en psykotisk kines.
Fazer ändrade sina lakritsstänger efter närmare 80 år med designen med ett ”svart barn med tjocka röda läppar”. Så ser ni en mörkhyad människa äta lakritsstänger så funder en gång till på vad det betyder. Troligtvis att personen gillar lakrits. Inget annat.

Idag verkar alla blir kränkta, stötta och irriterade på allt. Oj, nu kanske du blev irriterad på det jag just skrev. Det var inte meningen. Ler du nu? Ja, då tillhör du den utdöende skaran av helt vanligt folk.

När jag åker till England ska jag ta med mig Kinapuffar i en hel resväska. Sen ska jag ställa mig och dela ut dessa till engelsmän (och kvinnor) medan jag skriker ”Free China poofs from Sweden”. Det kan ju väl inte kunna misstolkas?

När blev vi så känsliga för sådant som alltid har funnits? Är det PK-Sverige som vill stoltsera med jämställdhet och att allt ska vara för alla? Ska det vara jämställt betyder det att i ett mansdominerat yrke ska det anställas fler kvinnor än män och att vi inte får säga till någon att denna person inte är lämplig som Sveriges nästa idol. Ärlig är det nya taskiga. Alla ska kunna bli Sveriges nya svar på någon stor artist och varje film och serie ska ha minst en person från annan kultur.

Vem är ni som ser alla dessa kränkningar? Ni måste ju ha ett Helvete/Paradis (för att göra det PK). Att ständigt jaga och blåsa upp småsaker till helt otroliga proportioner. Sådant som gemene man och, för att göra detta PK, kvinna aldrig går och tänker på.

X – Nu måste vi sätta stopp för svarta knappar på fjärrkontroller!
Y – Vad menar du nu?
X – Det är ju rasistiskt!
Y – Hur menar du, jag förstår faktiskt inte?
X – Svarta som blir nertryckta för att utföra något för den vita mannen!
Y – Menar du att varje knapp på min fjärrkontroll är afrikan?
X – DU sa afrikan! Rasist!
Y – Är ordet afrikan rasistiskt? Det var ju du som antydde till det.
X – NU sa du det IGEN! Rasist!
Y – Jag ställde dig en enkel fråga och du skriker åt mig.
X – Du ifrågasätter mig? Du har säker många fjärrkontroller hemma. Rasist!
Y – Jag har ett par stycken men det går ju inte att se som att varje knapp är en levande människa.
X – En afrikan! Det var ju det du sa från början. Rasist!
Y – Nu sa du ju ordet…
X – Jag citerade bara dig. Rasist! Fjärrkontrollshärskare!
Y – Åh, här kommer min fru.
X – Försök inte att byta ämne, rasist!
Y – Får jag presentera min fru Abina, hon kommer från Ghana…

Nä, nu ska jag sätta mig på ams.se och söka ett kvinnodominerat yrke och sen hamstra massvis av Kinapuffar. Till lunch blir det parisare och sen baka munkar, Pitepojkar, frimurare och finska pinnar. Funderar på en fransyska till middag. När vi blir lite hungriga på kvällen sitter ett par fattiga riddare rätt bra. En Bussola är ju inte helt fel heller. Efter detta brukar jag alltid raka mitt skägg. Biff á la Lindström tillhör en av maträtterna på veckans schema. Kanske blir det raspeballer en dag. Eller kroppkakor. Som godis får det bli gelégubbar.

Har ni tänkt på att lammkött kan vara en sorts Janssons frestelse om man heter Jansson i efternamn?

Eller han som jobbade på en pizzeria och tjänade deg då frun hade en bulle i ugnen. Han köpte kola för degen och sen blev han nästan stuvning när han låg risigt till på grund av han sågs tillsammans med en ung spätta.

Tänkt så bra, nu är alla kränkta. Jämställt och bra.

/Fredde Marklund

-

Inga kommentarer: