fredag 30 september 2011

Pulled högrev i Crock-Pot, tacos / wraps i sikte. #CrockPot

- Vad ska vi äta idag?
- Tacos, som vanligt?
- Tacos, bra idé! Men vi gör det på riktigt med högrev istället för köttfärs.
- Går det?
- Meh, klart det går!

Högrev i Crock-Pot 1

Massor med lök, kryddor och ett gott salt. Ingen vätska alls!

Högrev i Crock-Pot 2Högrev, nästan 1,5 kilo. Biten var 4-5 cm tjock och tog god tid på sig. 

Högrev i Crock-Pot 3 Ikväll kommer fortsättningen!  Så här gick det sen, rättare sagt dryga sju timmar senare då köttet behövde lite mer tid än väntat.

Högrev i Crock-Pot 4Nu är det dags att riva köttet, ett ordagrant gott pyssel.

Högrev i Crock-Pot 5Smaka av med salt och några teskedar av fonden som blivit.

Högrev i Crock-Pot 6Brödet är köpt, Santa Maria - men också det enda “fusket” i dagens middag. Tomatsåsen är kokt med all lök som bas, silad och pressad för att sen gå ihop med tomater, lite socker och en kapsyl ättika. En riven vitlöksklyfta precis på slutet.

- Gott det blev.
- Ja, faktiskt.
- Helt annat än köttfärs..
- Ja..?
- Jag orkar inte mer nu, två wraps och nu stopp..

Och jodå, barna åt och ville ha mer. Hälften av köttet gick åt vilket betyder att det blir lunchrepris i helgen. Dessutom en härlig halvliter fond i frysen.

Pulled högrev wraps taco style - fem smakjägare av fem möjliga.

-

1 kommentar:

Nadjaskitchen sa...

Det här måste jag bara provlaga! Låter hur gott som helst.