tisdag 20 september 2011

Skolan: Barnen får inte mosa potatisen! #Svpol

Facebook igår: Elever får inte mosa sin potatis i skolan. Spontan tanke, det här måste vara någon som skojar.. Icke.Mosad potatis på FacebookDet finns alltså en eller flera skolor i Sverige som har regler som säger att en elev inte får mosa potatisen på tallriken. Men vad fan, det handlar om barn och ett av de bästa livsmedlen vi har och det viktiga är väl ändå att skolbarnen äter?
Förstå scenariot med en 7-åring som verkligen vill göra som personalen säger i skolbespisningen - är det dessutom en färdigskalad potatis som är kokt timmar i förväg..

Mosad potatis i skolan

Det kommer en dag när den här bambachefen, rektorn eller vem det nu må vara kommer till ålderns höst, kanske att han eller hon hamnar på ett äldreboende eller liknande. Den dagen hoppas jag att dessa elever har makten över huruvida potatisen på tallriken får mosas eller inte.

Att mosa potatis är en rättighet, ibland en nödvändighet och dessutom fantastiskt gott!

-

6 kommentarer:

videren sa...

Kan det här vara sant?? #mosadpotatis 

Sussiel sa...

Mina barn älskar skolans mat tack och lov och det här är vansinne utan motsvarighet. Har hört talas om detta förut men tänkt att det är någon personal som haft en dålig dag.

Joakim Berndes sa...

Men seriöst! Är det en bitter skolmatschef i farten eller?  #mosadpotatis 

Danne sa...

Det här låter ju onekligen helt sjukt och den som har bestämt detta ska inte ha någon som helst bestämmanderätt över barn över huvudtaget.

Precis som du säger så är ju det viktigaste att barnen äter, sen spelar det ju ingen roll om det är mosat eller inte.

Skolmaten är äcklig nog som den är.

Görel Bylund sa...

Detta måste väl ändå vara ett dåligt skämt!!

Mctrollet sa...

Måste vara ett skämt!! Skulle bli skogstokig... Varför??