Det kom ett rejält lass med gula kantareller till oss för några veckor sedan, så mycket så att vi fick stoppa i frysen. Här ser vi tinade kantareller vätska av sig i stekpannan/solnedgången.
När kantarellerna börjar “prata” och hoppa lite i stekpannan är det dags för smakkamraterna lök, bacon och en rejäl klick smör i pannan.
När löken är på gränsen till att bli mosig, baconet lätt krispigt och när kantarellerna sugit upp allt smör ska vispgrädden i. Koka upp och sänk värmen och låt gå till rätt tjocklek.
Smaka av med salt och lite vitpeppar.
Ingredienser:
Ca 1 L färska gula kantareller eller
300 g djupfrysta och lätt förvällda kantareller
1 st gul lök, stor och hackad
100 g bacon, skivor som hackas
25 g smör
3-4 dl vispgrädde
Salt & vitpeppar
Det här ger dig en fyllig sås med fantastisk smak och något att tugga på, en sås med struktur som gör sig lika bra till pannbiffen som på den varma smörgåsen.
Tro, hopp och kärlek - ett förhållande i smaker med enkla medel.
12 kommentarer:
Ja, se det är kärlek det:) fin triss!
AX
Åh, så gott det ser ut!!! Kantareller är verkligen det gula guldet. Smart tolkning av temat.
Haha - underbar tolkning! Jag var själv inne på att fota mina älskade svampar för den här, men då hade det blivit svarta trumpeter... ;) Snygg - och smakfull - triss!
Smaskigt vill jag lova.
:-) Gillar din "quirky" triss!
Wow, så gott och fint trissat!
Käck tolkning av temat och mumsiga bilder:)
Härlig tolkning och så gott det såg ut att vara :)
Annorlunda triss och kanonbra!
Mycket smakfull variant på temat och en originell tolkning. Detta skulle nog till och med jag våga mig på att laga till. Ser läckert ut.
Supersnygga bilder - hade nästan velat smaka .... om det inte var så att jag inte tål svamp .... Ve o fasa tänker en del då men jag gillar inte ens smaken - men visst är de snygga som dina bilder.....
Ha en strålande vecka.
Ah... smakfull triss!
Skicka en kommentar