söndag 18 september 2011

Valio OLO - yoghurt med fibrer för magen. #Matnytt

OLO från Valio är en smart yoghurt, utöver alla nyttiga Lactobacillus, Pro- och Bifidustjosan är det fem gram fibrer i varje portion (125 g).
Hur mycket fibrer är det i vanlig yoghurt då? Jo hela 0,1 g per 100 g yoghurt..

Valio OLO finns i smaker för både vuxna och yngre och är lagom krämig med sina 2,7% i fetthalt. Mängden socker i OLO är tyvärr allt för hög med sina 17,5 g per portion à 125 g.

Som en dessertyoghurt blir betyget fyra smakjägare av fem möjliga.
Nu hoppas vi att Valio gör en OLO-Frukost med samma tänk och en tredjedel av sockret!

5 kommentarer:

Annika Svennung sa...

Hej, först och främst: tack för det fina betyget!
 
Mängden tillsatt socker i OLO™ är 7 g /100 g. OLO™ innehåller också runt 7 % frukt och bär, vilken också bidrar till totala sockermängden. Den färska mjölken i produkten innehåller också socker som även den bidrar till den totala sockermängden du anger i texten.   
 
Totala kalorinnehållet i en OLO™ blir ca 125 kcal, vilket inte är så mycket sett till den totala mängd energi vi i genomsnitt behöver per dag. På köpet får man också D-vitamin, miljarder probiotiska bakterier och fibrer som gör gott för magen. Produkten är också unik i sitt slag inom segmentet yoghurt för bättre matsmältning, då den är gjord på färsk mjölk och inte innehåller något mjölkpulver.
 
Hälsningar
Annika Svennung, produktchef på Valio

@Spisat sa...

Tack Annika S / @Valio_Sverige ditt svar, återkoppling med förklaring uppskattas alltid!

Fråga, tror du att OLO skulle uppfattas som syrlig om den vore helt utan tillsatt socker? Jag tänker vidare på "OLO-frukost" och dem som önskar minimera sockret. 

Annika Svennung sa...

Ja, jag är säker på att den skulle uppfattas som alldeles för sur om yoghurten vore helt utan socker. Däremot, vi vet att en del konsumenter efterfrågar en mindre söt fruktyoghurt. Detta har vi uppmärksammat så håll koll framöver i butik efter nya varianter!
 
Mvh
Annika

@Spisat sa...

Tack Annika, håller kollen =)

@Spisat sa...

Smaka nya yoghurten OLO gratis: https://www.facebook.com/valiosverige?sk=app_144128555611995