måndag 10 oktober 2011

Falukorv i gryta med äpple. Hyfsat snabbt och barnens älskar det!

Snabbt, gott och enkelt med falukorv, ett recept alla gillar!

Gryta med falukorv och äpple

På klassfotot saknas: Vispgrädde, kryddor och salt.

Gryta med falukorv och äpple_Falukorv gryta med äpple gillar barnen, rejäla bitar av ingredienserna (läs: löken) så är det enkelt att äta det man vill.

Till detta behöver du:

800 g falukorv (minus snuttarna som går till kocken)
2 st äpplen
2 st lökar
1 st burk med tomater
1 dl vispgrädde
2 msk smör
Ca 30 minuter tid
lite salt och kryddor
4-5 hungriga munnar

Gör så här:

Smält smöret i en gryta, grovhacka och mjukna löken, peta i falukorven i bitar och låt fräsa. Rör om ofta men försiktigt.
Tillsätt krossade eller skalade hela tomater och låt gå en kvart.
Skala och dela äpplena rätt ner i grytan, toppa med grädden. Låt koka upp.
Smaka av med salt och favoritkryddorna (pizzakrydda i vårt fall). Servera med ris eller potatis när äpplena precis börjat mjukna.

-

Inga kommentarer: