söndag 2 oktober 2011

Isterband i gratäng - åh så gott! Isterband från Bäck Lantbruk smakar extra bra när man träffat bonden!

Isterband i gratäng, potatisgratäng med isterband - fungerar det? Japp, det gör det och riktigt gott blir det! Dessutom är man efter en sommar desperat på potatismat i form, färskpotatis i all ära men..

Isterband i gratäng Recept för fyra hungriga:

10-12 st potatisar
1 st stor gul lök
300 g isterband, Scan “Svenska gårdar”
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Smör
Salt och svartpeppar

Sätt på ugnen, 200 grader.
Slanta isterbanden och stek på svag värme i lite smör, under tiden skivas potatis och lök tunt.
Koka upp grädde och mjölk i en stor kastrull, peta i potatis och lök pö om pö och låt koka upp igen. Stäng av plattan och vänd ner isterbanden försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en form och häll över hela rasket - gratinera till fin färg, ca 30 minuter.

Scan Isterband Isterbanden har sitt ursprung från Bäck Lantbruk i Småland, något mindre syrliga och med grovmalet innehåll.
Som grädde på moset och en kul detalj kan jag berätta att jag har träffat och ätit lunch med Lena som driver gården tillsammans med sin man Roland. Förstår ni nu att isterbanden smakar extra gott? =)

1 kommentar:

Sussiel sa...

Gud så gott, favoritmärkt i datorn nu till middags listan. Smålänsk Janssons frestelse med korv från en gård som är namngiven och där ägaren är dig bekant vad roligt!!!!