söndag 9 oktober 2011

Labneh, vad är det? Så här ser det i alla fall ut!

Vad är labneh? Labneh är något så enkelt som avrunnen yoghurt på getmjölk. Precis så enkelt, precis så gott! Det svåra med labneh är att få tag i det - ännu så länge.

Labneh SevanElin, en av systrarna Ragazze, beskriver labneh jättebra, läs här.
Vill du vet mer och ställa frågor är labneh-sidan på Facebook precis nystartad och till som första supportanhalt.

Hur vi ätit vår labneh hittills? Första burken gick som pålägg, lite olja ur burken, grovmalen svartpeppar och mosa ihop med gaffel. Och till tapas, så här - kombon med grillad paprika och tomat/olivtapenade är fantastisk!

Labneh saluförs av Sevan AB och distribueras just nu för fullt ut till butikerna. Hojta till på Facebook för din närmaste återförsäljare.

-

2 kommentarer:

Moma sa...

Hoho, där ser man! Är det som yoghurt eller mer som färskost? Jag minns fortfarande den icke alltför angenäma smaken av naturell get-yoghurt som jag åt i mörkret efter en natts klubbande på Tobago i tron om att jag äntligen hade hittat vanlig yoghurt... Den smakade B(l)ähhäää! Det enda jag gillar från geten är köttet, det är gettegott!

@Spisat sa...

Getmjölk har en smak som kanske inte passar alla? Eller var det i Tobago extra kryddig just vi det tillfället? ;)

Labnehkulorna är skivbara direkt ur kylen och riktigt krämiga om man lämnar framme burken en timme, nästan som Philadelphia skulle jag säga. Get e gott :D