lördag 22 oktober 2011

Snabbtest: Skyr - yoghurten från Island

Q-mejerierna i Norge tillverkar isländska yoghurten Skyr som Kavli distribuerar i Sverige. På Skyrsverige.se pågår en tävling i och med lanseringen av yoghurten - vinn en resa för två till Island.

Skyr yoghurtSkyr är en tjock proteinrik yoghurt som inte droppar, konsistensen och till viss del av smaken påminner om kvarg / kesella, dvs något torr och syrlig.
Smakerna hallon/ granatäpple och vanilj gillade barnen extra bra medans smakrena blåbär och jordgubbe passade fint för oss vuxna.

En burk Skyr kostar runt 18 SEK(!) och innehåller 160 g, varav 16 g är protein, 13-14 g kolhydrater och 0,3 g fett. Skyr är nyckelhålsmärk och skeden sitter i locket, yoghurten innehåller inte gelatin eller andra förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel eller andra E-medel. Bra.

Skyr finns på Coop Forum från den 24 oktober och i övriga butiker andra veckan i november 2011.

-

6 kommentarer:

Asa Sg sa...

Verkar som en bra men dyr produkt, saknar dock en naturell variant, varför ska det vara så svårt att göra naturell yoghurt i mindre förpackningar :) ?

@Spisat sa...

Bollar vidare frågan: [...] "naturell yoghurt i mindre förpackningar" - finns det? Tips mottages!

JessikaB sa...

Jag har sett turkisk/grekisk yoghurt i små bägare. Kan ha sett vanlig naturell yoghurt också men är inte säker, naturell yoghurt med en förpackning müsli ovanpå. Kanske. 

@Spisat sa...

Den som söker skall finna =) Minns du märket? 

JessikaB sa...

Den grekiska var ett grekiskt märke (Fage total) och jag har även sett den som en från Lindal. 
Den naturliga yoghurten var från Arla. Det förra var på en Ica Mazi,

@Spisat sa...

Tack för tips!