söndag 6 november 2011

Inkokt eller ångkokt? Lax i Crock-Pot!

Lax i Crock-Pot, en snabb slökokning - två timmar inkl förberedelse. Om laxen blev inkokt eller ångkokt råder det delade meningar om, resultatet blev i alla fall smaskens! Lax i Crock-PotLax i Crock-Pot 06Lax i Crock-Pot 12

Precis lika enkelt som det ser ut. Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka.

Det här gick åt för två rejäla portioner:

600 g laxfilé utan skinn (kylskåpskall)
3 st morötter
½ citron (juicen)
1 dl vatten
1 skvätt vin / eller en halv kapsyl ättika 24%
1 msk olivolja
1 st lagerblad
3 stjälkar dill, helst färsk (torkad på bilden)
Salt och ny- och grovmalen vitpeppar

Så här gick det till:

Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa med laxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta. Häll i vatten och vin/ättika. Lagerblad i och locket på. Effektläge 2 i en timme och sänk sänk till läge 1 när du sätter på potatisen.

Njut och hoppas på att det blir en matlåda över.

-

Inga kommentarer: