Kebabtallrik blev det idag till middag. Igår satt jag på finmiddag, alltså riktig finmiddag med både mat, dryck och ett något mer ovanligt middagssällskap i form av vinnaren av Årets Kock 2007 - Tommy Myllymäki.
- Men vänta nu, vad har det här med kebab att göra? Jo, vi pratade om kebab när vi åt entrecôte… Plats: Stefan Eriksson Matstudio. Orsak: Matlagning och food paring med whisky i fokus. Arrangör: Diageos Classic Malt Selection, författaren och whiskyambassadören Jan Groth och matproffset Tommy Myllymäki.
Till samtliga rätter drack vi whisky, det är själva poängen i det hela med en whisky dinner. Just till entrecôten hade vi gjort en “salsa”, dvs en mjuksauterad tomat, lök och paprika med pimiento mm och ett par stänk 16 årig Lagavulin.
Att få möjligheten att laga mat med Tommy Myllymäki i ett riktigt och stort kök tillsammans med bästa matvännerna och dessutom äta med mästaren till bordet.. Ja, ni hajar. Lycka.
Tack för en fantastisk kväll, alla som var med ni vet vilka ni är!
-
1 kommentar:
Tack det samma! Nä, jag skojar ju bara, jag var ju inte där, tyvärr... :-)
Trevlig helg på er!
Lööv
Skicka en kommentar