Två snabba röror perfekta att fylla smörgåsar, tunnbröd, snittar med, äta till en fräsch sallad eller varför inte som förrätt?
Kycklingröra med avokado
1 burk creme fraiche, (helst inte lättare varianter, de vattnar sig och röran ser inte fräsch ut sen)
Kyckling från en halv grillad kyckling ungefär, smått hackat.
Halv röd lök, fint hackad
En stor, eller två små avokados
Ca 1 msk curry
Svart- och röd nymalen peppar, (jag måttar inte, testa dig fram, samma med curryn, beror på hur starkt du vill ha det)
Lite grön harissa
Salt
Mosa ihop avokadon med creme fraichen och löken först, sen i och blanda allt det övriga.
Laxröra med avokado
1 burk creme fraiche
drygt halv burk cantadou “4 peppar”
1/2 röd, finhackad lök
1 hel stor avokado, (eller två små)
200 gram gravad lax, finskuren
1/2 pressad citron
Ca 2 msk finhackad dill
Kryddar på en höft som vanligt, testa dig fram med:
Spiskummin, gurkmeja, muskot, röd- och svartpeppar
Salt
Gott till en fiskrätt t ex, (om man äter enligt lchf) som krämig sås, på smörgås eller bara som det är.
Hälsningar,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar