torsdag 8 december 2011

Rapsgris. #Matnytt 2012, lagom till grillsäsongen!

Scan lanserar en nya sorts gris till oss vanliga konsumenter 2012 - rapsgris.
Rapsgrisen ger ett mer naturligt, hälsosammare och mer smakrikt kött.

6 kommentarer:

Momaskitchen sa...

Hm, "naturligare"? Jag föredrar naturligt kött.

@Spisat sa...

"Mer naturligt" ska det naturligtvis heta. Med det menas att djuren får ett helt naturlig foder med svensk rapsolja.

@Spisat sa...

Inlägget uppdaterat enligt kommentar.

Momaskitchen sa...

Hahaha, det var inte grammatiken jag syftade på. Det var mer att "mer /naturligare" borde syfta på mer "än något annat", så då blir min fråga "mer naturligt än vadå"? Sedan tänker jag att det inte är så naturligt ändå, för då borde de väl säga det, för naturligt borde rimligtvis vara bättre än "mer naturligt". Hängde du med? =)

@Spisat sa...

Kanske det här är svar? "Konceptet ger naturligt ett kött som innehåller mer omega 3 och minskar mängden mättat fett från 38 % till 33 %." Mer att läsa här: http://www.scan.se/sitebase/default.aspx?idnr=XD09BjBXC4aKPizG2IEtG4dcIc9kLOMp7LK5JC5tNfmFVB8IkRPKDKYERM0V

@Spisat sa...

Foodmonitor: Klart för lansering av rapsgris: "– Vad gäller griskött har egentligen inget nytt hänt på marknaden sedan Piggham lanserades 1974. Nu blir det ändring på det, säger Magnus Sjöholm, strategisk affärsutvecklingsdirektör på Scan [...]" 
Läs hela intervjun här: http://www.foodmonitor.se/index.php/forskning-a-ingredienser/2-forskning-a-ingredienser-/1180-klart-foer-lansering-av-rapsgris