fredag 9 december 2011

Revbensspjäll i Crock-Pot, långsam latmat!

Revbensspjäll äter vi året runt, precis som med fläskkarré - billigt, enkelt att lyckas med och lagar man det låååångsamt i en Crock-Pot så blir det.. Ja, ni förstår.

Revben i Crock-Pot 03Uppåt två kilo revben av den tjocka sorten. Ta fram i god tid så köttet hinner nå rumstemperatur. Torka av bitarna och bryn tvärt i rapsolja av enkel sort.

Revben i Crock-Pot 04Revbenen i förvärmd och smord “potta”, fling- eller grovsalt och grovmald vitpeppar ur kvarn.Revben i Crock-Pot 07Två timmar på högeffekt och sex timmar på lågeffekt och köttet ramlar isär på kommando. Den lilla köttsaften som blivit får gå ihop till en sås med vispgrädde under tiden rödbetor, lök, morötter och potatis rostas i ugnen. Revben i Crock-Pot 09Tre kryddor förutom salt och vispgrädde är allt som behövdes, två av dessa till rotsakerna, rosmarin och timjan. Så enkelt och så gott med köttet och såsen!

En kul och matnördig detalj, revbenen var i det närmaste benfira - sex små benbitar som sammanlagt vägde 55 gram.. Måste vara ett rekord!

-

Inga kommentarer: