tisdag 20 december 2011

Vilken julmust är godast i år? Bjäre Julmust tycker vi!

Bjäre Julmust

Bjäre Julmust är godast. Punkt.

Julmusten är lika helig som julskinkan för många, sticker man dessutom ut hakan och tycker att julmusten från Apotekarnes (ApotekARNES eller Apotekarens?) smakar vattnigt blir det storm i mustglaset på riktigt.

Lidl har en god julmust från Stockmos, i alla fall var den det förra året. Nygårda har en ekfatslagrad julmust som är fin men i år är den tyvärr tunn enligt dem som smakat. Lightmust ska vi inte ens nämna.

Frågan är om priset är det som egentligen avgör vilken julmust man väljer? I så fall ligger Apotekarnes bra till i sina 1,4 liters PET-flaskor. Lurendrejeri enligt mig, inte 17 tänker folk på att det är mindre i flaskan och när julstressen är i full ruljans och man står vid skylten “ta 4 flaskor för 20 SEK”.

Smaka själv, köp den du brukar köpa och jämför. Tänk på att julmust inte ska drickas för kall (runt 10 grader är lagom) och att flaskan bör konsumeras snarast möjligt.

-  

 

4 kommentarer:

Renée Göthberg sa...

Jag gillar Zeunerts must. Men jag har förstås inte smakat Bjäres. Har aldrig sett den.

@Spisat sa...

Bjäre Julmust är tillbaka i butikerna efter några års "vila". Fråga där du brukar handla :) 

Renée Göthberg sa...

Tackar! Ska kolla det redan idag.

@Spisat sa...

Hos @City_Gross_SWE får man köpa hur många flaskor (150 cl) som helst av Bjäre för 5 SEK/st! Kassalinjen gör dock motstånd enligt rapport men skyltning saknas om max antal per köp. Just nu 10 flaskor på kylning =) #Win