onsdag 4 januari 2012

Fattiga riddare med bacon och tomat

Fattiga riddare är ett kanonbra sätt att rädda brödet som inte längre är så spännande, det är riktigt enkelt att göra och man behöver inte alltid äta fattiga riddare som är söta.

Fattiga riddare med bacon Dagens lunch består av:

2 st brödskivor - hembakt förstås!
2 st ägg som tvärts vispas ihop med
1 dl mjölk
(Ev. lite vetemjöl och socker för söta)
Vitpeppar
Salt

Låt brödet suga upp blandningen av ägg och mjölk och låt rinna av, ställ brödskivorna på högkant i bunken. Stek sedan på medelvärme på första sidan och vänd. Det som nu är kvar i bunken skedas på den stekta sidan med sked, precis så att det inte rinner över kanten på brödet. Vänd brödet ännu en gång och riddarna är klara.

Jag stekte baconet först så det goda baconfettet får gotta in sig i brödet, ska du laga söta fattiga riddare använder du smör istället så klart.

Sen fick ett par tomatskivor blir varma och lite mosiga i stekpannan, lite purjolök på riddarna. Stapla nu upp hela rasket till en Dagobertmacka och njut!

När åt du fattiga riddare sist? Det var ett tag sen sist, eller hur? Och salta fattiga riddare..?

-

2 kommentarer:

@Spisat sa...

Middagstips: Sugen på rika riddare så här på årets fattigaste månad? @KinnaJonsson har nybloggat hos @Lantmannen, läs mer här: http://lantmannen.se/blogg/117/kinna-jonsson/490/arets-fattigaste-manad--bjud-pa-rika-riddare/

@Spisat sa...

Middagstips: Sugen på rika riddare så här på årets fattigaste månad? @KinnaJonsson har nybloggat hos @Lantmannen, läs mer här: http://lantmannen.se/blogg/117/kinna-jonsson/490/arets-fattigaste-manad--bjud-pa-rika-riddare/