tisdag 31 januari 2012

Pulled pork en vanlig veckodag - minsta jobb och mesta matglädje + test av ny sås & krydda. #CrockPotSE

Pulled pork mitt i veckan är ingen match alls, marinera köttet kvällen innan och ställ Crock-Pot en i kylen, ta fram på morgonen och toppa med resten. Timern på 10 timmar och jag kör på effekt 1.

För dig som inte äter fläskkött - laga pulled högrev istället!

Nästan 3 kg nöff nöff

Förutom kött behöver man en burk med tomater och lite annat:

Ingredienser

Hickorysås, bästa jag smakat hittills! Inte så söt, lagom rökig och lätt att hitta - finns på alla ICA-butiker.

ICA Selection Hickory BBQ

Kryddblandningen innehåller bla spiskummin* som är en av hörnstenarna i pulled pork.

Kryddblandning

Tack till Santa Maria för varuprovet jag fick på Årets Kock - den kom väl till pass!

Santa Maria Tapas spice mix

Salt - den bästa smakkamraten av alla.

Salt på slända - KD Konstig Design

Och vad vore livet i köket utan rödlök?

Rödlök

För att inte tala om vitlök - men den lägger jag inte i förens efter halva tiden, grovt hackad.

SolovitlökEtt gott ljust bröd till det pullade fläsket är nog det bästa tillbehöret.. Men problemet är att brödet gick åt till frukost..
Okej, ris eller potatis istället? Potatis så klart!       

Ett gott bröd

Nu är ju inte maten klar riktigt ännu så här kommer några bilder från ett tidigare inlägg på resultatet:

Japp, det var det hela och nu kurrar det rejält i magen!

-

* Santa Maria Tex Mex Tapas Mix innehåller: Grön paprika, vitlök, chilipeppar, morot, rostad spiskummin, korianderblad, tomat, spiskummin, chipotle chili, örter, jalapeño chili och cayennepeppar.

2 kommentarer:

Alma Mater sa...

Funkade kryddan bra till just detta? (kurrar i min mage med nu ;))

@Spisat sa...

[Om gårdagen krydda] Japp, faktiskt riktigt bra! Det är ju inte alls svårt att blanda rätt kryddor själv men det här var en god genväg :) 
Har lite kvar i påsen som åker ned i nästa köttfärssmet + salt = tror det kommer fungera fint också.