Pulled pork mitt i veckan är ingen match alls, marinera köttet kvällen innan och ställ Crock-Pot en i kylen, ta fram på morgonen och toppa med resten. Timern på 10 timmar och jag kör på effekt 1.
För dig som inte äter fläskkött - laga pulled högrev istället!
Förutom kött behöver man en burk med tomater och lite annat:
Hickorysås, bästa jag smakat hittills! Inte så söt, lagom rökig och lätt att hitta - finns på alla ICA-butiker.
Kryddblandningen innehåller bla spiskummin* som är en av hörnstenarna i pulled pork.
Tack till Santa Maria för varuprovet jag fick på Årets Kock - den kom väl till pass!
Salt - den bästa smakkamraten av alla.
Och vad vore livet i köket utan rödlök?
För att inte tala om vitlök - men den lägger jag inte i förens efter halva tiden, grovt hackad.
Ett gott ljust bröd till det pullade fläsket är nog det bästa tillbehöret.. Men problemet är att brödet gick åt till frukost..
Okej, ris eller potatis istället? Potatis så klart!
Nu är ju inte maten klar riktigt ännu så här kommer några bilder från ett tidigare inlägg på resultatet:
Japp, det var det hela och nu kurrar det rejält i magen!
-
* Santa Maria Tex Mex Tapas Mix innehåller: Grön paprika, vitlök, chilipeppar, morot, rostad spiskummin, korianderblad, tomat, spiskummin, chipotle chili, örter, jalapeño chili och cayennepeppar.
2 kommentarer:
Funkade kryddan bra till just detta? (kurrar i min mage med nu ;))
[Om gårdagen krydda] Japp, faktiskt riktigt bra! Det är ju inte alls svårt att blanda rätt kryddor själv men det här var en god genväg :)
Har lite kvar i påsen som åker ned i nästa köttfärssmet + salt = tror det kommer fungera fint också.
Skicka en kommentar