lördag 7 januari 2012

Vilken Crock-Pot ska man välja? #CrockPotSE

Den vanligaste frågan jag får om Crock-Pot är också den lättaste att svara på, hur stor Crock-Pot behöver man egentligen?
Den största är nästan alltid mitt svar. Men varför?
Jo, dels för att den rymmer mest så klart men också för att den sköter sig helt själv - när maten är klar går den över i varmhållningsläge automatiskt.

På bilden har jag fyllt Crock-Pot med fyra kycklinghalvor utan ryggrad, tre stora delade lökar och ca 500 g champinjoner.

Den minsta, Crock-Pot 3.5 liter, rymmer lätt en hel kyckling som väger sisådär 1.3 till 1.5 kilo med tillbehör och passar således den lilla familjen på 2-3 personer.
Den stora rymmer hela 5.7 liter och passar den stora familjen och egentligen skulle alla ha just denna om man tänker snabba middagar till veckan och matlådor mm. För visst är det skönt att laga mycket mat när man ändå håller på?
En arbetsinsats på 15-20 minuter och resten sköter sig helt själv, resultatet blir alltid "åh så gott!" och som grädde på moset blir energikostnaden jämfört med en vanlig ugn en bråkdel.

Vilken fråga är då den näst vanligaste? Det återkommer jag till snart!

Sänt från min Nokia N8

_

5 kommentarer:

crockpotftw sa...

jag rekommenderar också att inte köpa den i Sverige, bättre att beställa från Amazon.co.uk. 650kr inkl frakt betalade jag för min crock-pot 5.7l, levereras på ca 7 dagar. den kostar 1800kr i Sverige och det är det ju inte värt. sjukt löjliga priser den säljs för i Sverige och bara det är egentligen en anledning till att inte köpa den

Annika sa...

Jag håller med om att priset är fruktansvärt högt. Vet ej varför återförsäljaren behöver ha så stora marginaler? Men, folk kanske köper dem ändå, antar jag?

Anonym sa...

Hur funkar det med garantin om man beställer från amazon.co.uk?

Alma Mater sa...

Priset är ohemult men om man kan ska man alltid ta det största av allt. Man tjänar på det i längden även när det gäller pottan. Vart den ska köpas är en annan sak.

Rockjewel sa...

Hej,
Vad fick du för sladd (kontakt) med när du beställde från Amazon.co.uk? Engelsk eller som funkar här hemma utan adapter?