måndag 13 februari 2012

Bra kniv för barn: MAC KID

Små händer kräver små knivar. Nu finns det en riktig kockkniv speciellt framtagen för barn - MAC KID - som gör det både säkrare och roligare för familjens minsta att hjälpa till.

 

Den vita markeringen på nedre delen av knivbladet indikerar var kniven är riktigt skarp. Knivbladets skydd intill handtagets framkant skyddar fingrarna från att glida ned under knivseggen. För att undvika skärskador är knivspetsen rundad. Handtaget är glidskyddat och tillräckligt högt för att man inte ska slå knogarna i skärbrädan.

MAC KID kommer i tre olika färger och levereras i ett tilltalande etui / presentförpackning. Knivens totallängd är 23 cm, bladet 12,5 cm och kniven väger 58 gram. MAC KID kostar strax under 400 SEK och finns hos din knivhandlare från och med vårvintern 2012.

Uppdaterat:

Nu har vi använt MAC KID i en månad och gillar kniven på riktigt, extra plus i kanten får handtaget som har ett bra grepp även med våta händer. Fingergreppet (den lilla urgröpningen) är genialisk och håller kniven i rätt vinkel/balans när man går på större grejer som t.ex. gul lök.

I övrigt:
Kniven är lätt att skärpa, passar både stora och små händer och sist med inte minst - vi vuxna får mer hjälp & sällskap i köket av barnen, det gillar vi mest av allt!

Inga kommentarer: