tisdag 7 februari 2012

Pytt i panna med mer kött och bättre potatis. #Matnytt från Scan.

Pytt i panna - ScanScan har gjort om sitt recept i för klassikern pytt i panna, mer kött och med förstekt potatis. Bra vardagsmat har blivit ett strå bättre och smakar bra gör det.

Potatisen håller ihop mycket bättre märker jag direkt, ändå steker jag en hel påse på 1kg på en gång i hushållets största stekpanna. Köttet är pressat och innehåller både nöt- och fläskkött som fick en bra konsistens och smak.
I det hela är pytten bra kryddad(!) med bla paprikapulver, vitlök och selleri - lite mer lök hade jag gärna sett men det är ju lätt att ordna själv :)

En påse kostar runt 40 SEK och tar ca en kvart från att spisplattan knäpps på, ett par stekta ägg, rödbetor och finriven vitkål passar fint till.
Vill man göra lite extra av en helt vanlig pytt så passar den grekiska stek- och grillosten halloumi väldigt bra som en extra ingrediens, tärna upp och stek tvärt på varm panna och blanda i pytten innan servering.

-

Inga kommentarer: