Experimentlusta blev smakrik lyxmiddag i Crock-Pot, så här gick det till:
Fläskkarré i pekfingertjocka strimlor.
Morötter och rödbetor i tärningar. De röda något i något mindre storlek.
Självklart lök men ändå bara en.
Potatis, sexade / åttade i storlek.
Två matskedar hackad chili. Nyhet från Findus - hur smart som helst.
Salt, svartpeppar och bara en enda ingrediens till.. Okej, två då.
Inlagd ingefära som läggs överst då..
..ingefära lätt blir trådig för att lätt kunna plocks bort innan servering.
Kiviks äpplemust, just den här ett fynd ur skafferiet. Bäst före hösten 2011.
Men den smakade fint och halva flaskan fick bli blötan. Nu startas Crock-Pot på hög värme i två timmar och sedan sänker jag värmen till lågvärme i fyra timmar.
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan.
Ingredienser:
600 g fläskkarré
2 st morötter (stora)
1 st rödbeta (stor)
500 g potatis
2 msk chili, hackad
½ dl ingefära, skivad och inlagd
3-4 dl äpplemust
salt
peppar
vetemjöl till redning
Köttet blir mört så det faller sönder, rotsakerna ännu fasta men färdigkokta och rödbetorna söta som geléhallon. Förberedelser knappt 30 minuter.
2 kommentarer:
Varför ingen bild på det färdiga resultatet?
Fråga: Varför ingen bild på det färdiga resultatet? Undrar Jakob Lindström..Svar: Hungern var snabbare än kameran tyvärr :(
--
Kommentaren hamnade i det gamla systemet på Blogger och jag lyfte upp den till Disqus manuellt. Orsak: Okänt.
--
Skicka en kommentar