söndag 11 mars 2012

Crock-Pot: Fläsk i äppelmust, ingefära, chili och rotsaker. #CrockPotSE

Experimentlusta blev smakrik lyxmiddag i Crock-Pot, så här gick det till:

Crock-Pot Pork Ginger Chili 06 Fläskkarré i pekfingertjocka strimlor.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 08 Morötter och rödbetor i tärningar. De röda något i något mindre storlek.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 09 Självklart lök men ändå bara en.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 10Potatis, sexade / åttade i storlek.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 11Två matskedar hackad chili. Nyhet från Findus - hur smart som helst.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 14Salt, svartpeppar och bara en enda ingrediens till.. Okej, två då.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 15 Inlagd ingefära som läggs överst då..

Crock-Pot Pork Ginger Chili 16..ingefära lätt blir trådig för att lätt kunna plocks bort innan servering.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 17Kiviks äpplemust,  just den här ett fynd ur skafferiet. Bäst före hösten 2011.

Crock-Pot Pork Ginger Chili 18 Men den smakade fint och halva flaskan fick bli blötan. Nu startas Crock-Pot på hög värme i två timmar och sedan sänker jag värmen till lågvärme i fyra timmar.
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan.

Ingredienser:

600 g fläskkarré
2 st morötter (stora)
1 st rödbeta (stor)
500 g potatis
2 msk chili, hackad
½ dl ingefära, skivad och inlagd
3-4 dl äpplemust
salt
peppar
vetemjöl till redning

Köttet blir mört så det faller sönder, rotsakerna ännu fasta men färdigkokta och rödbetorna söta som geléhallon. Förberedelser knappt 30 minuter.

2 kommentarer:

Jakob Lindström sa...

Varför ingen bild på det färdiga resultatet?

Receptomaten sa...

Fråga: Varför ingen bild på det färdiga resultatet? Undrar Jakob Lindström..Svar: Hungern var snabbare än kameran tyvärr :(
--
Kommentaren hamnade i det gamla systemet på Blogger och jag lyfte upp den till Disqus manuellt. Orsak: Okänt.
--