fredag 16 mars 2012

Fruktstund, kusin Vitamin och smart snurra.

Alltså, det här med fem om dagen - handen på hjärtat, nä just det. Alla tycker det är gott, många tycker det är kladdigt och vissa tycker det är onödigt.

Säsongens fruktlåda En fruktlåda på jobbet är ofta ved den är, god och slut långt innan veckan är slut. Ett par bananer ligger i sist för att antingen är de väl mörka eller ännu hårda och gröna.

Våra vänner på ICA tycker också att vi äter för lite frukt och har gjort en smutt liten snurra som inte ens barnen kan hålla fingrarna ifrån. Det här är världens bästa lathund för oss som vill äta rätt och det som är i säsong just nu. Plocka upp en snurra i (ta flera stycken!) när du handlar nästa gång och sätt minst en på kylskåpet.

Säsongens ananasFavoriterna just nu är kiwi och ananas hemma hos oss, småcitrus fungerar alltid och grapefrukten känns nyttigare än någonsin.

Säsongens frukt med verktyg Säsongens bästa frukt nu mars månad: Röd grapefrukt, kiwi, ananas, mango och anjoupäron.
Säsongens grönsaker: Blomkål, purjolök, vissa tomater och aubergine.

Kom ihåg att kiwi är utmärkt att möra kött med, ananas är fantastiskt gott att lägga på grillen eller steka helt naturell - för visst är det grillsäsong nu också? För att inte tala om purjolök på grillen, grilla - snitta - smöra och salta något och skär upp i bitar. Och sen aubergine i lasagnen - mums!

God helg! (Glöm inte snurran!)

-

Inga kommentarer: