torsdag 12 april 2012

Det finns en marknad för färdigskalade ägg. Faktiskt.

Färdigkokta äggVi har sett det förut och nästan alla tycker det är lite larvigt men färdigkokta skalade ägg går som smör i sol i solsken.

Jag var till Hemköp och hittade en strategisk uppställd mjölkvagn precis innanför dörrarna till mejeriavdelningen, var enda en av kunderna som kom in stannande upp och kikade på äggen. Nyfiken som jag är stannade jag där 4-5 minuter för att se om det var någon som faktiskt plockade med sig en hink med ägg - och det var det! Tre hinkar lämnade mjölkburen och jag trodde inte mina ögon!

Visst, ägg är bra mat och allt det där men jag förstår ändå inte riktigt. Rätt butiksplaceringen kan sälja vad som helst och det stolta matlandet Sverige sjunker vidare i den ena änden.

Ps. Salt och servetter finns på McDonald’s för dig som ska smaska ägg på bussen eller tåget.

2 kommentarer:

Tacessba sa...

Oj vad jobbigt det är att skala ägg, eller hur?

Joakim sa...

Verkar som att vagnen inte står placerad i kyla vilket är allvarligt då detta är en kylvara.

MVH
Joakim