torsdag 19 april 2012

Recept: Äggröra. Den perfekta äggröran lagar du baklänges! (#LCHF)

Recept på äggröra som helt perfekt - enkel, inte grynig eller stabbig och riktigt smakrik.

Ingredienser för en portion:

3 st ägg från lyckliga hönor
1 dl vispgrädde (eller knappt - beroende på äggens storlek)
2-3 msk grovhackad purjolök (snyggare än gul lök på tallriken)
1 tsk hackad chili (Findus djupfrysta - alltid redo)

Gör så här:

Värm stekpannan samtidigt som purjolöken och chilin får ligga i och precis innan löken tar färg häller du över grädden.
Låt vispgrädden få ett kort uppkok och stäng av plattan, nu i med äggen och skrapa röran försiktigt och hela tiden med en slickepott till grädden längre inte “rinner ur” röran.
Nu har du en äggröra som är krämig, stjälp upp på en ljummen tallrik. Salta, peppra & njut.

Ärligt talat blir äggröra aldrig ett fotoobjekt, inte ens via Instagram som bilden ovan - man får leva på den goda smaken.
Ska man bjuda på äggröran kan man sexa upp den med valfritt garnityr som grovhackad knaperstek bacon som topping tillsammans med en kvist grönt. Är man stor i maten eller bara extra hungrig är bräckt kassler och en halvad stekt tomat kanongott som tillbehör.

-

Inga kommentarer: