fredag 15 juni 2012

Fotbolls-EM kräver sin mat - Salsiccia med enkla tillbehör.

Det här är enkelt, det tar 4-5 timmar så du hinner göra massa annat under tiden, tex ta ett par öl i solen ;) Resultatet blir en helt TV-kompatibel middag som kräver (nåja) en brödbit och ett par kalla till.Salsiccia som fotbollsmat - Crock-PotIngredienser för 5-6 personer:

1 kg korv av grilltyp, Salsiccia tex
2 burkar tomater, helst hela
2 dl röda linser, sköljda
1 st gul lök, grovt skivat
1 st morot, skivad tjock som 10 kronor
10 st kyftor vitlök, krossade
1 dl vatten eller öl (synd att slösa..?)
Salt och svartpeppar
Rapsolja att steka i
En skvätt olivolja till Crock-Pot

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna, dela korven på snedden 2-3 gånger och fräs hastigt tillsammans med löken. Skjut ihop korven och häll tomaterna i pannan, fyll på med övriga ingredienser. Låt stå kvar på den nu avstängda spisen med ett lock på.

Salsiccia som fotbollsmat i Crock-Pot

Häll lite olivolja i Crock-Pot och sätt en på läge ett och häll över hela rasket. Rör om och sätt timern på 4-5 timmar. Plocka undan i köket, ta en öl och sätt dig i solen.

Salsiccia som fotbollsmat i Crock-Pot på tallrik

Klart att äta, bilden visar i princip ingen sås för då skulle inte korven synas. Njut. Ta mer. Inte ens dina kompisar som är skeptiska till att äta linser kommer gnälla - jag lovar.

COOP Grill Salsiccia som fotbollsmat i Crock-Pot

Korven jag använde är denna från Coop, billig och riktigt god. Salsiccian är grovmald och har fin smak av timjan och dessutom är korven inte så salt som andra grillare kan vara - stora tummen upp, korven är ett fynd!

Inga kommentarer: