lördag 2 juni 2012

Recept: Klas Lindbergs sill med norsk akvavit

Årets Kock 2012, Klas Lindberg, bjuder på sill med stor smak från fänkål, silverlök och Linie Aquavit. Vi har smakat och ger sillen full pott i betyg!

Sill med fänkål och silverlök, Klas Lindberg - Linie Aquavit

Recept för fyra personer: Sill med fänkål och silverlök.

½ dl ättika, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten
2 msk fänkålsfrön
10 st svartpepparkorn
1 st silverlök
50 g fänkål
4 st sillfiléer, urvattnade
5 cl Linie Aquavit

Gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrön och svartpeppar. Låt lagen svalna helt.
  2. Silverlök och fänkål skivas i 2 mm tunna skivor, använd mandolin.
  3. Skär sillen i snygga bitar ca 12-15 mm breda.
  4. Varva sillbitarna med silverlök och fänkål i en noga rengjord glasburk.
  5. Slå över lagen och spriten.
  6. På med locket och in i kylen i två dagar.

Tips: När du ändå är igång, gör ett par burkar på en gång! Den här sillen går åt i rask takt och är dessutom en fin present att ha som gå-bort-gåva.

Inga kommentarer: