Årets Kock 2012, Klas Lindberg, bjuder på sill med stor smak från fänkål, silverlök och Linie Aquavit. Vi har smakat och ger sillen full pott i betyg!
Recept för fyra personer: Sill med fänkål och silverlök.
½ dl ättika, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten
2 msk fänkålsfrön
10 st svartpepparkorn
1 st silverlök
50 g fänkål
4 st sillfiléer, urvattnade
5 cl Linie Aquavit
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrön och svartpeppar. Låt lagen svalna helt.
- Silverlök och fänkål skivas i 2 mm tunna skivor, använd mandolin.
- Skär sillen i snygga bitar ca 12-15 mm breda.
- Varva sillbitarna med silverlök och fänkål i en noga rengjord glasburk.
- Slå över lagen och spriten.
- På med locket och in i kylen i två dagar.
Tips: När du ändå är igång, gör ett par burkar på en gång! Den här sillen går åt i rask takt och är dessutom en fin present att ha som gå-bort-gåva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar