lördag 9 juni 2012

Solsidan, ett öl för dig som tänker på kolhydraterna. #LowCarb #LCHF #Matnytt

Solsidan Low CarbVarför inte? Jag menar då kan man ju dricka två öl i solen istället för en?!

Så här beskrivs Solsidan Low Carb: “Kolhydrathalten i Solsidan Premium Dry understiger, med god marginal, 50 % av halten kolhydrater i ”vanliga standardbrygda” lageröl av motsvarande alkoholstyrka. Solsidan Premium Dry är bryggt enligt de ”Tyska Renlighetslagarna”.
Metoden att brygga en ”Low Carb” öl innebär att man förlänger tiden för mäskningsprocessen med tre gånger det normala. Den förlängda mäskningsprocessen innebär att vi bryter ner så mycket maltextrakt till förjäsbart socker som möjligt. Därefter används en metod som på tyska kallas för ”Malzauzug”. Det innebär att det tillsätts fint krossad malt ytterligare en gång för att utnyttja de naturliga enzymerna i maltet på så sätt får man en naturlig och starkare nedbrytning av kolhydraterna. Därefter förlängs jäsningstiden med det tredubbla från en till tre veckor.”

Solsidan ligger i Systembolagets beställningssortiment och måste beställas (tyvärr..) i hel låda om 24 st flaskor. Nåja, sommaren är både varm och lång.. :)

Någon som smakat och vill skvallra om hur Solsidan ter sig i munnen?

Inga kommentarer: