onsdag 4 juli 2012

Om en falukorv någonsin ska få betyget “halleluja moment” så är det nu. #Matnytt från Scan. #Rapsgris

I september kommer Scan med goda nyheter, produkter av och med rapsgris kommer då ut till oss vanliga konsumenter. Vi här på Spisat har fått smaka och kan helt enkelt konstatera att det lovar gott! Här kommer helt kort ett par ord om produkterna vi smakat hittills:

Köttbullarna både ser ut och smakar som hemlagade, lite kantiga och stekta på riktigt. Köttbullarna smakar precis lika gott varma som en riktig måltid eller kalla på grovt bröd med rödbetssallad.

Rapsgris Scan 005

Falukorv är alltid intressant, smak och konsistens på den här rapsgrisfalukorven säger bara en sak; ät mig som jag är, som pålägg eller ölkorv. Cayennepeppar finns med i smeten och lämnar ett riktigt gott intryck som varar. Knivbladet blir inte ens hälften så geggigt som med vissa andra falukorvar och det gillar vi!
Om en falukorv någonsin ska få betyget “halleluja moment” så är det nu.

Rapsgris Scan 007

Wienerkorv är varmkorvens Rolls-Royce. Sjud försiktigt i vatten till runt 70 grader tillsammans med ett lagerblad, ett par tunna skivor lök och några kryddpepparkorn. Bröd, ketchup och senap är inte alls nödvändigt. Beräkna ett paket wienerkorv per person och ett glas öl till.

Rapsgris Scan 008

Vad är då rapsgris och varför? Scan svarar: “Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3.” 
Vill du veta mer så är facebooksidan för Scans rapsgris just nu den bästa platsen.

Inga kommentarer: