tisdag 28 augusti 2012

Knuff: Look ´n Cook lär dig laga mat - proffskockar på video, på svenska & på nätet. Som sajt och app till din iEnhet.

Två unga kockar bygger en helt annan sorts mat- och receptsajt, Look ´n Cook.

Det här måste vi kika närmare på - oavsett om du redan kan din cuisine eller tycker att mat intressant men svårt är Look ´n Cook värt ett besök då och då. Är du bara nyfiken så finns inspirationen här!

Sajten gör matlagning på video, kortfattat men ändå både tydligt och lugnt.
Det som vi gillar extra är att både processen och resultatet känns naturligt, inget flashande av exklusiva varumärken, svåra ord eller liknande. Heller inga överproducerade videos med massa omtagningar (eller?) men ändå med hög kvalitet på både bild och ljud.

Look ´n CookVarje recept har sin sida med listan för ingredienser och hur man skall göra, svårighetsgrad, tydlig kategori och självklart videon som också går att se i fullskärmsstorlek. Snyggt och prydligt.
När vi tittar på just kategorierna ser vi att det finns mer än mat, här finns drinkar och kockskola just nu i början.

Look ´n Cook drinkar

Look ´n Cook som sajt erbjuder lite mer också, självklart finns här en app till din iPhone eller annan “iEnhet”, möjlighet att skapa ett eget gratiskonto, ladda upp egna videos och blogga.

- Att se något som händer och att få något visuellt förklarat för sig, tror vi är ett sinne som generellt behövs väckas och beröras i större utsträckning.
Look ´n Cook är en tjänst vi ser väldigt ljust på och något som skulle passa och intressera dagens moderna människa, säger Jonas Gustavsson.
Bröderna Jonas och Erik vill lära alla laga mat, oavsett ålder. Recept för alla, enkel till avancerad matlagning.
Databasen av recept är under konstant förnyande och uppdaterande och ambitionen är att bygga en databas som känns genuin, bred och täcker alla intressebehov.

Klicka!

Inga kommentarer: