fredag 12 oktober 2012

Mariestads alkoholfria finns ute nu

Goda nyheter för många ölälskare, nu finns fina Mariestads som alkoholfritt på Systembolaget och på krogen.

“- Vår ambition i framtagningen av Mariestads Alkoholfri har varit att göra en öl som kvalar in under de höga smak– och kvalitetskrav vi ställer och konsumenterna förväntar sig av Mariestads. Alkoholfri öl är ett utmärkt alternativ för den som tar bilen eller är gravid, säger Henrik Åström, marknadschef öl på Spendrups.
Mariestads Alkoholfri är ett underjäst lageröl. Det har en gyllengul färg och påtaglig maltig smak som balanseras upp med en lätt markerad beska som avslutas med en framträdande frisk humleblommig arom.
- Mariestads Alkoholfri bryggs traditionellt med så kallad kallkontakt, vilket är den klassiska metoden för att brygga alkoholfri öl. Direkt efter bryggningen kyls vörten ner till 0 grader Celsius, jästen tillsätts och jäsningen pågår i ca 24 h. Därefter centrifugeras jästen bort och det sker en mognad i lagertank under 1 vecka vid 0 grader Celsius. För att hitta en fin balans mellan maltigheten och humlearomen har vi dessutom torrhumlat med den exklusiva humlen Citra, säger Richard Bengtsson bryggmästare Spendrups.”

Nyfiken? Det är vi och återkommer här om hur vi upplever nyheten snart.

Systembolaget, 10:90 kr för glasflaska à 330ml och SB-nr är 1952.

Inga kommentarer: