torsdag 22 november 2012

Hoffmans fisksoppa med saffran - bästa soppan 2012

Michael Hoffman Soppduellen 2012

Michael Hoffman kokade den bästa soppan i Soppduellen som Knorr arrangerade med över 800 bidrag som skickades in av soppälskare från hela landet.
Michaels fisksoppa passar bra i vardagen då det går hyfsat snabbt att laga den men den håller också måttet till lite finare tillfällen.

Recept för ca 6 personer:

1 tetra Knorr Tomatsoppa med Mascarpone
1 st gul lök
1 knivsudd cayennepeppar
1 msk tomatpuré
0,5 g saffran
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 st fänkål
10 st gröna sparrisar
150 g lax
100 g torsk
2 hg färska räkor
2 dl majonnäs
En halv citron
En halv lime
Dill på kvist
Salt och vitpeppar

Och nu till det roliga, prepp ca 10 minuter och soppan tar ca 20 minuter.

Finhacka löken och fräs den sedan utan att den får färg i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt saffran, cayennepeppar och tomatpuré, låt fräsa några sekunder under omrörning och tillsätt sedan vitt vin, Knorr Tomatsoppa med Mascarpone samt de krossade tomaterna. Låt puttra på medelvärme.
Ta bort ”fingrarna” på fänkålen och dela den på fyra och ta bort roten. Skär sedan i tunna strimlor. Dela sparrisen på fyra. Tärna sedan upp laxen, torsken och skala räkorna.
Tillsätt fänkål och sparris i soppan och låt koka mjuka, tillsätt sedan fisken och låt puttra med i 2-3 minuter. Smaka av soppan med salt och vitpeppar.
Blanda majonnäsen med saften från citronen och limen samt salt och vitpeppar till en god aioli.
Lägg ett par räkor i varje soppskål och slå sedan soppan över. Klicka i lite aioli i varje tallrik och toppa med en dillkvist.

Fisksoppa med saffran

Självklart har vi smakat den vinnande soppan (betyg 5/5 så klart!) och det skedde på prisutdelningen på PS-Matsal tillsammans med flera goda matbloggare. Kvällen bjöd också på “inside-tips” från Miriam och Sven som driver Sibiriens Soppkök i Stockholm och ytterligare ett par soppor fick vi äta.. Jodå, vi var rejält mätta när vi rullade därifrån.

Tack för en trevlig kväll i soppans tecken till alla som var där och grattis Michael till segern!

Inga kommentarer: