Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet.
Dagens ingredienser:
600 g köttfärs
2 st röda lökar
1 st gul lök
½ purjolök
3 st tomater
3 st morötter
1 st palsternacka
1 st vitlök, solo
3 msk tomatpuré
1 näve röda linser
1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad
1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad
6 dl vatten
2 dl rött vin
Basilika
Berberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)
Garlic pepper (Santa Maria)
Oregano
Paprikapulver
Persilja
Rosépeppar
Salt
Spiskummin
Svartpeppar
Timjan
Västkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)
Vitlökspulver
Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré. Mot slutet fick alla kryddor och örter koka med i stekpannan med linsena och vattnet. Rotsakerna och tomaterna är delade grovt och lagda direkt i Crock-Pot och innehållet i stekpannan fick hamna överst. Runt fem timmar får grytan gå på lägsta effekt, rör om mot slutet och smaka av med salt och ev. lite socker om tomaterna behöver en extra knuff.
1 kommentar:
Mmm låter smarrigt!!
Ha det jättefint!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Skicka en kommentar