tisdag 18 december 2012

Smaktest: Low carb / LCHF-bröd i mix - tillsätt bara vatten

Orden gott bröd och LCHF eller low carb går sällan ihop. Whoopies eller vad det heter smakar för mycket ägg och är läskiga rent allmänt, bara att lägga ner. Här kommer ett tips till dig som inte kan vara utan bröd!

Bröd LCHF IMG_6008 011

På någon mässa (Hälsomässan kanske?) i höstas fick jag en påse med brödmix och tänkte inte mer på det. Sen hände det, det vanliga brödet var slut och och klockan var för sent på kvällen att börja baka traditionellt bröd. Brödmixen - räddaren i nöden.
Pris och inköpsställe: Okänt. Tillverkaren heter Funksjonell Mat.

Bröd LCHF IMG_6009 012

En del av påsens innehåll blandas med vatten och får stå några minuter, sedan formas ett bröd eller en limpa och gräddas på direkten. För enkelt för att kunna vara bra och bli gott. Eller?

Bröd LCHF IMG_6025 013

En timme senare doftar det gott och brödet ser riktigt bra ut. Ytterligare en timme går och brödet har svalnat nog för att provsmakas.

Bröd LCHF IMG_6036 014

Brödet smakar jättebra, fylligt och mättande. Konsistensen är brödig och fröig. Lite mer salt hade jag velat se men det går ju att smyga i till nästa bakning. Två normaltjocka skivor med smör och ost mättar bra.

Bröd LCHF IMG_6038 010

Bonusbild: Godaste prästen i stan.

Inga kommentarer: