Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld och erövrar titeln Årets Kock. Tävlingen firar 30 år som evenemang och arrangeras av svenska mejeriföretag i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.
Sista dagen på “jobbet” för Årets Kock 2012 Klas Lindberg, nu är det bara en sak kvar att göra, nämligen att Klas presenterar sin egen Crème Fraîche smaksatt med chili och ingefära.
Dagen till ära har juryn förstärkts med H.K.H Prins Carl Philip. Det verkade som att prinsen trivdes bra i Fredrik Erikssons sällskap.
Redan vid lunchtid var det gott om besökare, kanske inte så konstigt då det bjöds på massor med smakbitar från sponsorerna. Allt från varmkorv till ursvenska “potatistacos” med oxkind, lättrimmad och långbakad rapsgris till lax och skrei.
Spendrups höll smakprovning av sin nya pilsner Melleruds Utmärkta och bryggmästaren Richard Bengtsson fick tappa öl i hög takt.
Tävlingen började redan kl. 07 och prisutdelningen startade kl. 15. Brons och silver gick till Jesper Bogren och Johan Backeus.
Daniel Räms fick äntligen sitt efterlängtade guld och är nu Årets Kock 2013. Hela fyra gånger har han varit i final och blivit två en gång och på delad fjärde plats två gånger.
Dovhjort till vänster och röding till höger - mums sa prinsen och den övriga juryn. Vi säger grattis Daniel!
2 kommentarer:
Häftigt att se! Satt klistrad vid datorn hela dagen. Klädde mig där, borstade tänderna där och åt där! Och tänk att Prinsen sa 2003 istället för 2013. Eller var det bara jag som märkte felsägningen?
Bra där Lena :))
Och visst var det en liten årsgroda som hoppade ut ur prinsens mun.. Jaja, huvudsaken är väl att alla vi andra lever i rätt årtionde iaf ;)
Skicka en kommentar