onsdag 20 mars 2013

Bönaioli eller bönröra med majonnäs och vitlök

Varför sitta och deppa när man kan sitta och dippa? Inför beach 2013 rekommenderar vi en rejäl laddning majonnäs till grönsakerna. För att göra det hela till en mer matig historia som duger till lunch eller middag tar vi till bönor, stora fina limabönor.

Recept för en redig laddning:

3 dl limabönor, kylskåpskalla och skalade*
2 dl Hellmann’s majonnäs
2 st vitlöksklyftor, skalade
2 msk bladpersilja, strimlad
1 krm svartpeppar, grov- och färskmalen


Mixa bönorna tillsammans med majonnäsen och vitlöken tills den är lagom slät. Lägg i hälften av bladpersiljan och rör om. Häll upp röran i en skål eller i portionsskålar (mer pk för dubbeldippare) och strö över svartpeppar och resten av persiljan. Klart.

Bönaioli

* Limabönorna är enkla att skala eller snarare är bara att klämma ut innehållet med fingrarna.

Inga kommentarer: